Ajankohtaista

Insinööriopiskelijoita kiinnostaa laaja-alainen työ

Meillä saa tehdä kaikkea ja duunia riittää! Siinä Tapiolan Lämmön Kosti Kurosen viesti toisille insinööriopiskelijoille Metropolian rekrytointitapahtumassa. Moni talotekniikan ja rakennustekniikan opiskelija kiinnostuikin juuri laaja-alaisista työmahdollisuuksista. He haluavat oppia kokeneemmilta ja olla mukana korjausrakentamisen eri vaiheissa.

Talotekniikan ja rakennustekniikan opiskelijoille ei ehkä tule mieleen, että kiinteistöhuoltoyhtiössä on tarvetta heidän osaamiselleen. Metropolian opiskelijoista monet suuntautuvat suunnittelutoimistoihin, vaikka saattaisivat haluta laajemman toimenkuvan korjaushankkeiden parissa. Kaikkia ei houkuta vuosien ura suunnittelupöydän ääressä.

– Kostin työpäivästä kuluu tyypillisesti noin puolet toimistolla ja puolet kentällä. Tämä kiinnosti opiskelijoita ja he sanoivatkin, etteivät halua istua koko päivää koneella, kertoo asiantuntija- ja korjauspalveluliiketoiminnan johtaja Teemu Englund.

Vierailu Metropolian KIRA-Rekry -tapahtumassa joulukuun alkupuolella osoittautui hyödylliseksi, sillä viikon sisällä se poiki jo neljä työhakemusta Tapiolan Lämmölle. Englundin mukaan vastaavissa tapahtumissa käydään jatkossakin.

”Paras paikka oppia”

Kosti Kuronen valmistuu pian talotekniikan insinööriksi Metropoliasta. Hän on työskennellyt opintojensa ohessa puolitoista vuotta Tapiolan Lämmössä, eikä keksi parempaa paikkaa oppia ”ihan sikana”. Hän oli taloon tullessaan ajatellut tekevänsä LVI-tekniikkaan liittyviä töitä, mutta on tyytyväinen siihen, että vastuuta on annettu laajemmin.

– Täällä pääsee näkemään koko korjaushankkeen kaaren kartoituksesta suunnittelun, kilpailutuksen ja valvonnan kautta luovutukseen. Ei tarvitse rajoittua vain yhteen osioon, eikä työ tule yksitoikkoiseksi, sanoo Kosti Kuronen.

Opiskelijat tuntuvat Englundin mukaan arvostavan sitä, ettei tarvitse jäädä yksin vastuun kanssa, vaan kokeneempien tuki on olemassa.

– Meillä on eri alueiden asiantuntijoita, joiden avulla päästään jakamaan tietoa uusille ihmisille. Me haluamme täällä opettaa ja panostaa laaja-alaiseen osaamiseen, Englund sanoo.